Hozzávalók: , 2 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 liter csontlé
vagy húslé (vagy 3 húsleveskocka), 1 zsemle, 2 tojásfehérje, 1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors, 5 dkg reszelt sajt.
Az olajon üvegesre fonnyasztjuk a vékony szeletekre vágott
vöröshagymát, majd rátesszük a kis kockákra vágott zsemlét és felöntjük 1 liter
húslével (vagy vízzel és húsleveskockával). Sóval, borssal fűszerezzük, és
addig forraljuk, amíg a zsemle egészen szétfő. Átöntjük egy tűzálló tálba.
Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a reszelt
sajtot. A sajtos habot a leves tetejére rakjuk. A tálat betesszük a forró
sütőbe, és addig pirítjuk, amíg a hab szép világosra sül rajta.