Gyümölcsös rizs



Hozzávalók: , 10 dkg rizs, 4 dl tejszín, , 5 dl tej, 1 dl mentalikőr, 5 dkg mazsola, 10-15 dkg cukor (ízlés szerint), , 1 narancs, 1/2 literes üveg őszibarackbefőtt, csipetnyi só.
A rizst többször megmossuk, átválogatjuk, majd 3 dl vízzel és tejjel lábosba öntjük. Megsózzuk, és addig főzzük, amíg az összes levét elfövi, illetve beszívja. Ezután ráöntünk 3 dl tejszínt, belekeverjük a cukrot, és ismét addig főzzük, amíg a rizs, kásává fő. Hagyjuk kihűlni. Közben az őszibarackbefőttet leszűrjük, a gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk, a mazsolát megtisztítjuk, és kevés befőttlében felforralva hagyjuk duzzadni. A narancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, s a karikákat kockákra aprítjuk. A már kihűlt tejszínes rizst összekeverjük a mentalikőrrel, a narancskockákkal, a leszűrt mazsolával és az őszibarack darabkákkal, majd kompótostálkákba tesszük. Tetejét a maradék, keményre vert tejszínhabbal és gyümölccsel tetszés szerint feldíszítjük.