Hozzávalók: 1 cseresznyepaprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej
vöröshagyma, 2 db paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1
evőkanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 csokor petrezselyem, 1
mokkáskanál sáfrányos szeklice, 3 evőkanál olaj, só (ízlés szerint).
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott cseresznyepaprikát,
hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a finomra aprított vöröshagymát, a
felcsíkozott zöldpaprikát és a darabokra vágott paradicsomot, majd együtt az
egészet jól megpirítjuk. Meghintjük a liszttel, azzal is pirítjuk egy-két percig,
ezután a tűzről lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. Ráöntünk 2 dl vizet,
megsózzuk, megborsozzuk, és befedve addig forraljuk, amíg pépes, sűrű mártás
lesz belőle. Átpasszírozzuk, majd belekeverjük a finomra metélt
petrezselyemzöldet, a sáfrányos szeklicét és kevés vizet. Még egyszer
felforraljuk. Hidegen is, melegen is jó. (Utóbbi esetben bármilyen párolt zöldségre
rásüthetjük.)