Hozzávalók: 8 közepes fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3
evőkanál olívaolaj, fél citrom leve, 1 evőkanál száraz fehérbor, késhegynyi
reszelt citromhéj, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors (ízlés
szerint).
A megtisztított, egészben hagyott vöröshagymákat szorosan egymás
mellé tesszük egy kisebb tepsibe. A fokhagymát tisztítás után szétzúzzuk, majd
összekeverjük az olajjal, a citromlével, a reszelt citromhéjjal és a borral.
Ezután megsózzuk és megborsozzuk. A hagymákat a fűszeres öntettel lelocsoljuk
és befedjük egy alufóliadarabbal. Előmelegített forró sütőben addig pároljuk,
amíg a hagyma üvegessé válik, majd fedetlenül saját levével locsolgatva szép
pirosra megsütjük. Végül ráhintjük a finomra metélt petrezselymet és azonnal,
frissen, forrón tálaljuk. Bélszín vagy sertéssült mellé nagyon ízletes.