Fűszeres és sajtos tortilla



Hozzávalók 4-6 személyre: 5 ek olívaolaj, 175 g chorizo vagy más fűszeres kolbász vékonyan felszeletelve, 675 g burgonya meghámozva és vékonyan felszeletelve, 275 g vöröshagyma félbevágva és vékonyan felszeletelve, 4 tojás felverve, 2 ek aprított petrezselyem, 115 g csésze cheddar sajt reszelve, só és őrölt feketebors.
Kb. 20 cm átmérőjű, teflon bevonatú serpenyőben felforrósítunk 1 ek olajat, és átpirítjuk benne a kolbász-szeleteket. Kiemeljük áttört kanállal, és konyhai törlőpapíron hagyjuk lecsepegni. A serpenyőbe öntünk még 2 ek olajat, és többször megforgatva 2-3 percig sütjük benne a burgonyát és a hagymát, (a serpenyő nagyon tele lesz). Szorosan lefedjük és alacsony hőfokon, időnként megforgatva, kb. 30 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul, és kissé megpirul. Egy keverőtálban a felvert tojást összekeverjük a petrezselyemmel, a sajttal és a kolbásszal, majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk. Óvatosan belekeverjük a hagymás burgonyát, hogy a tojás jól bevonja, ügyelve arra, hogy a burgonya ne törjön túlságosan össze. A serpenyőt kitöröljük konyhai törlőpapírral és felforrósítjuk benne a maradék 2 ek olajat. Hozzáadjuk a burgonyás masszát, és nagyon alacsony hőfokon addig sütjük, amíg a tojás elkezd dermedni. Tortakenő késsel megakadályozzuk, hogy a tortilla a serpenyő oldalához ragadjon. A grillt forróra előmelegítjük. Amikor mintegy 5 perc után a tortilla alja megszilárdult, a serpenyő nyelét becsavarjuk alufóliába, majd a grill alá helyezzük, amíg a tortilla megszilárdul, és aranysárgára pirul. Cikkekre vágjuk és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.