Hozzávalók 4-6 személyre: 5 ek olívaolaj, 175 g chorizo vagy más
fűszeres kolbász vékonyan felszeletelve, 675 g burgonya meghámozva és vékonyan
felszeletelve, 275 g vöröshagyma félbevágva és vékonyan felszeletelve, 4 tojás
felverve, 2 ek aprított petrezselyem, 115 g csésze cheddar sajt reszelve, só és
őrölt feketebors.
Kb. 20 cm átmérőjű, teflon bevonatú serpenyőben felforrósítunk 1
ek olajat, és átpirítjuk benne a kolbász-szeleteket. Kiemeljük áttört kanállal,
és konyhai törlőpapíron hagyjuk lecsepegni. A serpenyőbe öntünk még 2 ek
olajat, és többször megforgatva 2-3 percig sütjük benne a burgonyát és a
hagymát, (a serpenyő nagyon tele lesz). Szorosan lefedjük és alacsony hőfokon,
időnként megforgatva, kb. 30 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul, és kissé
megpirul. Egy keverőtálban a felvert tojást összekeverjük a petrezselyemmel, a
sajttal és a kolbásszal, majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk. Óvatosan
belekeverjük a hagymás burgonyát, hogy a tojás jól bevonja, ügyelve arra, hogy
a burgonya ne törjön túlságosan össze. A serpenyőt kitöröljük konyhai
törlőpapírral és felforrósítjuk benne a maradék 2 ek olajat. Hozzáadjuk a
burgonyás masszát, és nagyon alacsony hőfokon addig sütjük, amíg a tojás elkezd
dermedni. Tortakenő késsel megakadályozzuk, hogy a tortilla a serpenyő
oldalához ragadjon. A grillt forróra előmelegítjük. Amikor mintegy 5 perc után
a tortilla alja megszilárdult, a serpenyő nyelét becsavarjuk alufóliába, majd a
grill alá helyezzük, amíg a tortilla megszilárdul, és aranysárgára pirul.
Cikkekre vágjuk és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.