Fokhagymás gombasaláta



Hozzávalók: 50 dkg gomba, 2 dl majonéz, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál marinált paradicsompaprika, 2 evőkanál borecet, só, törött bors (ízlés szerint).
A gombát megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. Kevés sós, ecettel ízesített vízben 10 percig főzzük a gombaszeleteket, majd leszűrve hagyjuk kihűlni. Közben a majonézt elkeverjük a zúzott fokhagymával, a törött borssal, a sóval, beletesszük a megmosott és finomra metélt petrezselyemzöld, valamint a marinált paprika felét. Ezután beleforgatjuk a már kihűlt gombát, és az egészet salátástálba öntjük. Tetejére rendezzük a megmaradt paprikát, és a petrezselyemzölddel meghintjük. Jó hidegen tesszük az asztalra.