Fokhagymaleves (Sopa de ajo)



Hozzávalók: 5 evőkanál olaj, 5-6 gerezd fokhagyma, 20 dkg szikkadt fehér kenyér, 1 l forró víz, 5 szem paradicsom, 2 tojás, egy kevés só.
Egy lábasban, közepes tűzön megmelegítjük az olajat. Beletesszük a zúzott fokhagymát és diónyi nagyságúra tördelt kenyérdarabokat. Lassan aranyszínűre pirítjuk anélkül, hogy megbarnulna. Felengedjük a forró vízzel, és megsózzuk. Hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott paradicsomot (készíthetjük a nélkül is).  Lefödve, takaréklángon 15 percig főzzük a levest. A kenyér megdagad, de nem esik szét. Tálalhatjuk két tojásból készült omlettel, amelyet a leves tetejére helyezünk.