Escalivada saláta



Hozzávalók: 1 közepes padlizsán, 4 kemény paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 húsos zöldpaprika, 2 evőkanál borecet, 4 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint)
A padlizsánt és a zöldpaprikát forró sütőben fél óráig sütjük. Közben a paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk. A megtisztított vöröshagymát nagyon finomra vágjuk. A megsült zöldséget fakéssel meghámozzuk, héjukat lehúzzuk, és összetörve elkeverjük a hagymával és a paradicsommal. Megsózzuk, ezután az ecettel, az olajjal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Jól behűtjük, majd tálaláskor nyers paradicsomszeletekkel tetszés szerint feldíszítjük.