Hozzávalók: 80 dkg filézett hal, 1 fej vöröshagyma, 2 szál
póréhagyma, 2 szem paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 20 dkg
csőtészta, 1 babérlevél, néhány darabka szárított citrom- vagy narancshéj, 1,3
l víz, egy kevés porított sáfrány, 20 dkg Pannónia sajt, egy kevés só,
törött bors.
Fazékban megmelegítjük az olajat, és megpároljuk benne a vékonyra
szeletelt vöröshagymát, a karikákra vágott póréhagyma fehér részét, a
meghámozott és szétnyomott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát, a
különbféle fűszerekkel együtt (a sáfrányt kivéve). Közben megtisztítjuk, megmossuk, és
feldaraboljuk a halakat. Összeforgatjuk a zöldségekkel, felöntjük a vízzel, és
15 percig erős lángon forraljuk. A levest leszűrjük, a zöldségeket és a halat
áttörjük. Visszatesszük a tűzre, beledobunk egy csipetnyi sáfrányt, és amikor
forr, hozzáadjuk a darabokra tördelt csőtésztát. Félig lefödve főzzük, kb.
10-15 perc múlva a tészta megpuhul. Jó melegen tálaljuk, kis tálban adjuk mellé
a reszelt sajtot.