Ebrói halkrémleves (Sopa de pescado cremado)



Hozzávalók: 80 dkg filézett hal, 1 fej vöröshagyma, 2 szál póréhagyma, 2 szem paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 20 dkg csőtészta, 1 babérlevél, néhány darabka szárított citrom- vagy narancshéj, 1,3 l víz,  egy kevés porított sáfrány,  20 dkg Pannónia sajt,  egy kevés só,  törött  bors.
Fazékban megmelegítjük az olajat, és megpároljuk benne a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a karikákra vágott póréhagyma fehér részét, a meghámozott és szétnyomott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát, a különbféle fűszerekkel együtt (a sáfrányt kivéve).  Közben megtisztítjuk, megmossuk, és feldaraboljuk a halakat. Összeforgatjuk a zöldségekkel, felöntjük a vízzel, és 15 percig erős lángon forraljuk. A levest leszűrjük, a zöldségeket és a halat áttörjük. Visszatesszük a tűzre, beledobunk egy csipetnyi sáfrányt, és amikor forr, hozzáadjuk a darabokra tördelt csőtésztát. Félig lefödve főzzük, kb. 10-15 perc múlva a tészta megpuhul. Jó melegen tálaljuk, kis tálban adjuk mellé a reszelt sajtot.