Cukkínis tojásrántotta



Összeállítás: 15 perc, főzés: 15 perc
Hozzávalók 4-6 személyre: 6 tojás, 4 szelet húsos, füstölt szalonna, 3 kisebb szeletekre vágott cukkíni, 1 kisebb, apróra vágott zöldpaprika, 2 nagy, érett paradicsom, 1 nagy fej apróra vágott hagyma, 1 evőkanál olívaolaj, 1/4 teáskanál őrölt bors
Elkészítése: Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, a kockára vágott szalonnát, és közepes lángon addig pirítjuk, amíg a hagyma aranybarna színűre, a szalonna pedig ropogósra sül.
Hozzáadjuk a cukkínit és a zöldpaprikát, 3 percig pároljuk. Beletesszük a felaprított paradicsomot, és lassú tűzön 4-5 percig pároljuk.
A tojást a borssal felverjük, majd a cukkínis keverékbe öntjük, és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul. Közben időnként megkeverjük. Azonnal tálaljuk, és forró vajas pirítóst kínálunk mellé.
Jó tudni: Ha szeretjük, finomra vágott, friss, piros chilipaprikát (cseresznyepaprikát) is tehetünk bele.