Csirkehúsleves dióval. (Sopa de pollo y nuez)



Hozzávalók: 1 l tyúkhúsleves (leveskockából is készülhet), 1 szem burgonya, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg meghámozott dióbél vagy mandula, 18 dkg kicsontozott sült csirkehús, 1, 5 dl tejföl, 1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, egy kevés só, törött bors.
A húslevest a fazékban felforraljuk, és 10-15 percig főzzük a meleg levesbe tett, kockára vágott burgonyával, amíg az meg nem puhul. Ügyeljünk arra, hogy a burgonya ne főjön szét! Közben serpenyőben megmelegítjük a zsírt, aranyszínűre pároljuk benne a feldarabolt vöröshagymát és a dióbelet, ill. mandulát. Ezt kiegészítve a csirkehús felével és néhány kanál levessel turmixgépben sima péppé keverjük. A masszát elegyítjük a húslevessel és a kis kockákra vágott maradék sült csirkével. Egy percen át főzzük, megsózzuk, megborsozzuk, tejföllel és finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Forrón tálaljuk.