Hozzávalók: 1 l tyúkhúsleves (leveskockából is készülhet), 1 szem
burgonya, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg meghámozott dióbél vagy mandula,
18 dkg kicsontozott sült csirkehús, 1, 5 dl tejföl, 1-2 evőkanál finomra vágott
zöldpetrezselyem, egy kevés só, törött bors.
A húslevest a fazékban felforraljuk, és 10-15 percig főzzük a
meleg levesbe tett, kockára vágott burgonyával, amíg az meg nem puhul. Ügyeljünk
arra, hogy a burgonya ne főjön szét! Közben serpenyőben megmelegítjük a zsírt,
aranyszínűre pároljuk benne a feldarabolt vöröshagymát és a dióbelet, ill.
mandulát. Ezt kiegészítve a csirkehús felével és néhány kanál levessel
turmixgépben sima péppé keverjük. A masszát elegyítjük a húslevessel és a kis
kockákra vágott maradék sült csirkével. Egy percen át főzzük, megsózzuk,
megborsozzuk, tejföllel és finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Forrón
tálaljuk.