Csirke-paella



Összeállítás: 30 perc.
Főzés: 1 óra.
Hozzávalók 4 személyre: 3 dkg liszt, 1 kiskanál őrölt bors, 25 dkg lebőrözött, kicsontozott, darabokra vágott csirkecomb, 3 evőkanál olívaolaj, 2 tört fokhagymagerezd, 1 kimagozott, összevagdalt zöldpaprika, 1 nagy, összevagdalt paradicsompaprika, 1 felszeletelt cukkíni, 20 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 4 dl víz, 1 csirkeleveskocka, 20 dkg fagyasztott zöldborsó, 1 kiskanál összevagdalt bazsalikomlevél, 1 kis csokor összevagdalt petrezselyem.
Elkészítés: A lisztet a borssal összekeverjük, a csirkedarabokat beleforgatjuk. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítva, a csirkedarabok felét megpirítjuk rajta; papírtörülközőn leitatjuk. Ezt a maradék olajjal és hússal megismételjük. A hagymát a serpenyőben megfonnyasztjuk, majd a fokhagymát, a paprikát és a cukkínit is hozzáadjuk. Lefedve, takaréklángon 3 percig pároljuk. Ekkor a rizst meg a paradicsomot is belekeverjük, a vízzel felengedjük, és a leveskockát belemorzsoljuk. Jól záródó fedővel letakarjuk. Takaréklángon 40 percig pároljuk, közben egyszer megkeverjük. Akkor jó, ha a rizs puha és a nedvességet magába szívta. A zöldborsót, a bazsalikomot, a petrezselymet meg a csirkét belekeverjük, és 5-10 perc alatt átmelegítjük.