Hozzávalók: 40 dkg csont és bőr nélküli főtt tyúkmell, 1 fej
vöröshagyma, 2 kemény tojás, 2 evőkanál olajbogyó, 2 zöldpaprika, 3 evőkanál
marinált paradicsompaprika, 2 evőkanál borecet, 4 evőkanál olaj, 1 csokor
snidling, só (ízlés szerint), törött fekete bors.
Az ecetet összekeverjük az olajjal, megsózzuk, megborsozzuk és a
fele, finomra vágott snidlinget belekeverjük. A főtt tyúkmellet nagyon vékony
csíkokra aprítjuk, a kemény tojást felkarikázzuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk,
és ugyancsak csíkokra vágjuk, majd salátástálba öntjük. Hozzátesszük a marinált
paprikát és a meghámozott, hajszálvékony karikákra vágott, megsózott hagymát. A
kimagozott és finomra vágott olajbogyóval megszórjuk, végül rálocsoljuk a
mártást. Jól átkeverjük, és a hűtőszekrényben lefedve 2 óráig érleljük.