Hozzávalók: 25 dkg sárgarépa, 25 dkg spárga, 25 dkg zöldborsó, 25
dkg gomba, 25 dkg karfiol, 25 dkg zöldbab (minden zöldség súlya tisztítva
értendő), 3 gerezd fokhagyma, 5 evőkanál olaj, 1 evőkanál paradicsompüré, só
(ízlés szerint), 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 dl száraz fehérbor, 2
tojás.
A zöldségeket külön-külön kevés, enyhén sós vízben megpároljuk.
(Ha mirelit zöldségeket használunk, akkor csak néhány percig kell főznünk a
zöldségfélét.) Nagy, lapos serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a
megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd megfuttatjuk rajta, ezután a
paradicsompürével is pirítjuk. Sorban hozzáadjuk a megpárolt, jól lecsurgatott
zöldségeket. Felöntjük a borral és meghintjük a borssal. Erős lángon
elpárologtatjuk a felesleges folyadékot, közben néhányszor megkeverjük. Ha
szükséges, sóval, borssal utánízesítjük, és az egészet beleöntjük egy tűzálló
edénybe. A tetejére szórjuk, a közben keményre főzött, és apró kockákra vágott
tojást is, majd átforrósítva tesszük az asztalra.