Asztúriai töltött tojás (Huevos rellenos)



Hozzávalók: 8 kemény tojás, 25 dkg (konzerv) tonhal saját levében, 25 dkg marinírozott piros paradicsompaprika, 3 evőkanál majonéz, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, egy kevés só, törött bors, néhány fejessaláta-levél, esetleg néhány szem olajbogyó.
A megtisztított kemény tojásokat hosszában kettévágjuk. Sárgájukat óvatosan kiszedjük, és tálban összedolgozzuk a levétől lecsepegtetett tonhallal, a paradicsompaprikával, a zúzott fokhagymával, a majonézzel és a pirospaprikával. Ízlés szerint megsózzuk, és megborsozzuk. A masszából a tojásfehérjék üregébe kis halmokat rakunk. A tálalótálat beszórjuk a metéltre vágott salátalevelekkel, ezek tetejére helyezzük a töltött tojásokat. Díszíthetjük olajbogyó darabkákkal. Fogyasztható előételként (a fele mennyiségből készítve) vagy önálló fogásként.